خرمای عجوه Ajwa چیست و چه فوایدی دارد
بیش از 600 نوع خرما در سراسر دنیا وجود دارد و خرما عجوه جز شناخته شده ترین انواع آن به شمار می رود. نام دیگر خرمای عجوه خرمای مقدس می باشد زیرا این خرما در تاریخ اسلام ریشه دارد. خرمای عجوه برای سلامت قلب، استحکام استخوان ها و سیستم ایمنی مفید است. همچنین مصرف آن در دوران بارداری توصیه می شود. در این مقاله از آیریک با ما همراه باشید تا با فواید خرمای عجوه بیشتر آشنا شوید.
خرما عجوه چیست؟
خرما عجوه یا خرمای مقدس خرمایی است که در مدینه رشد می کند و جز دسته خرمای خشک قرار می گیرد. خرما عجوه رنگی بین قهوه ای تیره و مشکی دارد و گفته می شود طعم آن مانند آلو می باشد. خرما عجوه به اشکال مختلفی مصرف می شود و در بین مردم محبوبیت خاصی دارد. هفت عدد خرمای عجوه حدود 120 کالری دارد.
بیشتر بخوانید: ارزش غذایی خرما چقدر است؟ هر خرما چقدر کالری دارد؟
درخت خرمای عجوه
خرمای عجوه بر روی درختی رشد می کند که به نام درخت نخل باستانی شناخته شده است و این درخت اغلب در عربستان سعودی رشد می کند. هر درخت نخل خرمای عجوه حدود سی متر می باشد و هر سال در حدود 30 متری رشد می کند. هر یک از درختان نخل می توانند نزدیک به 70 کیلوگرم خرمای عجوه در طول سال تولید کنند. درخت خرمای عجوه در ماه های گرم و خشک سال بهترین محصولات را تولید می کند و اوج تولید محصول این درخت در فصل پاییز است.
زمانی که یک نخل خرمای عجوه کاشته می شود حداقل 8 سال طول می کشد تا شروع به میوه دادن بکند و بعد از آن 10 سال دیگر به زمان نیاز دارد تا بتواند به قدری ثمربخش باشد که بتوان از آن برای مقادیر تجاری استفاده کرد. این مسئله یکی از دلایلی است که خرمای عجوه را به یک خرمای گران قیمت تبدیل میکند.
خاصیت خرمای عجوه
خرما عجوه حاوی ویتامین هایی از جمله ویتامین E,C,B5,A و k می باشد. همچنین این خرما سرشار از مواد مغذی مانند پروتئین،کربوهیدرات، فیبر و چربی های سالم است. وجود تمامی این ویتامین ها و مواد مغذی خرمای عجوه را به یک میان وعده سالم تبدیل می کند. این خرما برای بیماری های روده ای و شکمی مانند سرطان شکم، اختلالات روده، کاهش نفخ و یبوست بسیار موثر است. در زیر به بررسی برخی دیگر از خواص شگفت انگیز این خرما می پردازیم.
خرمای عجوه برای سلامت قلب
در عصر جدید به دلیل مصرف غذاهای ناسالم شاهد بروز مشکلات قلبی زیادی هستیم. با قرار دادن خرما عجوه در رژیم غذایی خود می توان خطر بروز این مشکلات را کاهش داد. مصرف منظم خرما عجوه از انقباض عروق خونی جلوگیری می کند، قلب را تقویت می کند و عملکرد قلب را بهبود می بخشد. دلیل مفید بودن این خرما برای قلب وجود ویتامین B در این خرما بوده و همچنین منیزیم موجود در خرمای عجوه به حفظ ریتم قلب قلب کمک می کند.
پتاسیم موجود در خرمای عجوه نیز برای سلامت قلب مفید است و به کاهش خطر سکته مغزی و کاهش اضطراب کمک کند. مصرف منظم خرما عجوه با بهبود عملکرد قلب و تقویت سیستم قلبی عروقی همراه است.
خرمای عجوه به استخوان ها و دندان ها کمک می کند
خرمای عجوه سرشار از کلسیم و فسفر است این دو ماده به حفظ سلامت استخوان ها و دندان ها کمک می کنند. این خرما می تواند به کمبود کلسیم در بدن کمک کند. همچنین مقادیر قابل توجهی از مواد معدنی در خرمای عجوه وجود دارد که آن را به یک میان وعده فوق العاده برای تقویت استخوان ها و مبارزه با بیماری های مربوط به استخوان می کند.
خرمای عجوه و دیابت
خرما حاوی مقادیر زیادی قند طبیعی مانند گلوکز، فروکتوز و ساکارز است که خوردن آن بلافاصله سطح انرژی را افزایش می دهد. مزیت خرما عجوه برای مبتلایان به دیابت این است که شاخص کلیسمی پایینی دارد، به این معنی که خوردن خرما عجوه باعث افزایش قابل توجه قند خون نمی شود. اما باید به یاد داشت که حد اعتدال را در مصرف خرما نگه داشت زیرا مصرف بیش از اندازه آن می تواند منجر به افزایش قند خون شود. متخصصان خوردن 2 تا 3 خرما را در طول روز برای افراد دیابتی متعادل می دانند.
بیشتر بخوانید: آیا خرما قند دارد [مصرف خرما برای افراد دیابتی]
خرمای عجوه سیستم ایمنی را تقویت می کند
این خرما یک منبع عالی از آنتی اکسیدان ها محسوب می شود. وجود این آنتی اکسیدان ها باعث می شود که خرما به سیستم ایمنی کمک کند. علاوه بر این خرمای عجوه حاوی سلنیوم و مواد مغذی ضروری دیگری است که ممکن است مانع بروز سرطان شوند. همچنین آنتی اکسیدان های موجود در این خرما به مبارزه با عفونت کمک می کنند.
خواص خرما عجوه برای بارداری
خوردن خرما عجوه در طول بارداری باعث می شود که عضلات رحم فعال باشند و همچنین می تواند خونریزی هایی که ممکن است پس از زایمان اتفاق بیفتد را کاهش دهد. استفاده از خرما عجوه در دوران بارداری و بعد از آن گردش خون را در بدن مادر و نوزاد بهبود می بخشد و برای افزایش شیر مادر نیز بسیار مفید است.
خرمای عجوه و کاهش وزن
خرمای عجوه سرشار از آهن و فیبر غذایی است. آهن و فیبر برای لاغری و کاهش وزن مفید هستند.. فیبر می تواند به کاهش احساس گرسنگی در طول روز کمک کند. به طور کلی خرمای عجوه می تواند در رژیم غذایی برای کاهش وزن قرار بگیرد و اگر به درستی مصرف شود می تواند به کاهش وزن کمک کند.مصرف حدود 6 خرما در طول روز برای افرادی که قصد کاهش وزن دارند مشکلی ایجاد نمی کند.
بیشتر بخوانید: بهترین زمان خوردن خرما برای لاغری {معرفی رژیم 21روزه}
خرمای عجوه به حفظ فشار خون سالم کمک می کند
خوردن خرما عجوه می تواند عملکرد کلیه را تسریع کند و به کنترل فشار خون کمک کند. به دلیل داشتن نسبت مفید پتاسیم به سدیم، می توان از آن برای پیشگیری از بروز فشار خون بالا استفاده کرد. اگر فشار خون بالا دارید، مصرف مداوم خرما عجوه ممکن است به کاهش آن و حفظ فشار خون سالم کمک کند.
خرمای عجوه به دفع خستگی کمک می کند و انرژی را افزایش می دهد
مواد مغذی بیشمار خرمای عجوه برای مبارزه با خستگی، تقویت سلامت ایمنی و تامین انرژی پایدار در طول روز بسیار مفید است. خرمای عجوه برای ورزشکاران معجزه می کند و انرژی لازم آنها را تامین میکند و منجر به اثر گذاری بیشتر تمرینات ورزشی آنها می شود.
خواص خرمای عجوه برای ناباروی
خرمای عجوه برای ناباروری در مردان و زنان مفید است. این خرما در مردان باعث افزایش تحرک و تعداد اسپرم ها می شود و میل جنسی را نیز افزایش می دهد. خرمای عجوه پوشش آندومتر رحم را نیز ضخیم تر می کند که می تواند به باروری زنان کمک کند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.