خرما زاهدی چیست؟ ( 7 خواص خرما زاهدی)
خرما زاهدی یکی از شناخته شده ترین خرماها به شمار می رود و طبع خرما زاهدی گرم است. در این مقاله با ما همراه باشید تا با خواص خرما خشک زاهدی بیشتر آشنا شوید.
خرما زاهدی چیست؟
خرما زاهدی که با نام خرما قصب نیز شناخته شده است در دسته خرما های خشک و نیمه خشک قرار می گیرد. رنگ خرما زاهدی بین زرد (طلایی) و قهوه ای می باشد. این خرما به نسبت کوتاه، بیضی شکل و کشیده می باشد و در قسمت انتهایی باریک و نوک تیز است و طعم آن کمتر شیرین است و جوییدنی می باشد. خرما زاهدی در دو استان خوزستان و فارس کشت می شود و بین ایرانیان محبوب است.
خواص خرما زاهدی در بارداری
خرما زاهدی حاوی پتاسیم، منیزیم و آنتی اکسیدان است است و این مواد احتمال به وجود آمدن مشکلات قلبی در دوران بارداری را برای مادران کاهش می دهد. داشتن یک سیستم ایمنی قوی برای مادر و جنین ضروری می باشد، خرما با خرما دارای ویتامین هایی از جمله ویتامین ای و سی می باشد که به سیستم ایمنی مادران باردار را تقویت می کند. گفته می شود که خوردن خرما در طول بارداری می تواند حتی درد در حین زایمان را کاهش دهد.
خواص خرما زاهدی برای کودکان
خوردن خرما می تواند به رشد شناختی کودکان کمک کند. خرما حاوی پتاسیم است و این ماده برای رشد و تکامل مغز مفید می باشد و از آنجایی که خرما حاوی پتاسیم است می تواند به رشد مغز کودک شما کمک کند. خرما زاهدی همچنین می تواند از به وجود آمدن سوء هاضمه در کودکان جلوگیری کند. کودکان اغلب با مشکلات مربوط با روده رو به رو می شوند و خرما با از بین بردن انگل هایی که در روده وجود دارند می توانند به کودکان در این زمینه نیز کمک کنند.
خرما زاهدی حاوی مواد مغذی متعددی می باشد و می توان از آن در زمان بیماری کودکان استفاده کرد تا بدن آنها دچار ضعف نشود.
خواص خرما زاهدی برای لاغری
خرما زاهدی مانند سایر خرماها دارای فیبر است. این خرما به نسبت شیرینی کمتری دارد و مصرف متعادل آن می تواند به کاهش وزن کمک کند زیرا می تواند احساس سیری را در شما تقویت کند و همچنین خرما به طور کلی شاخص گلیسمی متوسطی دارد و صرفا به دلیل شیرین بودن منجر به اضافه وزن نخواهد شد.
برای آشنایی رژیم لاغری با خرما کلیک کنید.
خرما زاهدی و دیابت
خرما و دیابت با یکدیگر در ارتباط هستند. خرما از محبوبیت بالایی برخوردار است اما افراد دیابتی به دلیل شیرین بودن آن نسبت به مصرف خرما نگران هستند. مصرف خرما برای افراد دیابتی می تواند چالش برانگیز باشد. اما در عین حال باید بدانید که اگر خرما به حد اعتدال مصرف شود سطح قند خون را تنها به مقداری خیلی کمی افزایش می دهد.
باید بدانید که خرما زاهدی خرمایی است که نسبت به سایر خرماها بیشتر به افراد دیابتی توصیه می شود.
خرما زاهدی و بهبود پوست
همانطور که میدانید امروزه لوازم آرایشی متفاوتی از جمله کرم از خرما تولید می شود. خرما به دلیل داشتن ویتامین ای، دی و سی اگر به طور منظم مصرف شود می تواند به سفید شدن و بهبود پوست کمک کند البته باید در نظر داشته باشید که مصرف بیش از حد خرما می تواند بر پوست تاثیر عکس داشته باشد و باعث به وجود آمدن آکنه شود.
خرما زاهدی و سلامت روده
خرما برای بسیاری از مشکلات مربوط به روده و دستگاه گوارشی مفید است زیرا حاوی فیبر می باشد. خرما می تواند از یبوست، اسهال و التهاب دستگاه گوارش جلوگیری کند. همچنین می تواند باکتری های ضروری برای روده را نیز تقویت کند. به یاد داشته باشید که در مصرف خرما باید اعتدال را رعایت کرد و اگر در مقادیر زیادی از آن را مصرف کنید می تواند تاثیر عکس بر روی دستگاه گوارش و روده داشته باشد.
خرما زاهدی و سلامت استخوان ها
خرما به طور کلی حاوی مقادیر بالایی از کلسیم است و این ماده برای استخوان سازی و حفظ استحکام آنها ضروری می باشد. همچنین مصرف خرما می تواند به بسیاری از بیماری های مربوط به استخوان مانند پوکی استخوان کمک کند. پس اگر با مشکلات مربوط به استخوان دست و پنجه نرم می کنید خرما را در رژِم غذایی خود قرار دهید.
مضرات خرما زاهدی
مصرف هر نوع از خرما ممکن است منجر به یکی از مشکلات زیر شود:
- افزایش وزن: خرما اگر بیش از حد مصرف شود، به دلیل کالری بالا میتواند منجر به افزایش وزن شود.
- قند خون: از آنجایی که خرما حاوی قندهای طبیعی متفاوتی می باشد، خوردن بیش از حد آن می تواند سطح قند خون را افزایش دهد.
- بیماری های کلیوی: خرما حاوی پتاسیم است و مصرف پتاسیم زیاد برای بیماری های کلیوی مضر است پس افرادی که بیماری های مربوط به کلیه دارند باید در مصرف آن حد اعتدال را رعایت کنند.
- آلرژی: خرمای خشک شده معمولا دارای سولفیت است و این ماده در برخی از افراد ایجاد حساسیت می کند.
- آسم: سولفیت هایی که در خرمای خشک شده وجود دارند همچنین می توانند علائم آسم را در افراد مبتلا به این بیماری تشدید کنند.
ارزش غذایی خرما زاهدی
هر 100 گرم خرما زاهدی حاوی:
- 654 کالری
- 0.04 گرم چربی
- 0 گرم کلسترول
- 5 میلی گرم سدیم
- 2700 میلی گرم پتاسیم
- 152 گرم کربوهیدرات
- 7.6 گرم فیبر
- 132 گرم شکر
- 6.7 گرم پروتئین
نتیجه گیری
خرما زاهدی خواص فراوانی برای سلامتی دارد اگر در حد متعادل استفاده شود. همه افراد می توانند با رعایت تعداد مناسب خرما از خوردن این میوه خوشمزه لذت ببرند. می توانید بهترین خرمای زاهدی ایران را از آیریک تهیه کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.