آیا خرما قند دارد [مصرف خرما برای افراد دیابتی]
خرما به داشتن فروکتوز طبیعی شناخته شده است. خرما شیرینی طبیعی دارد و ارزش غذایی فراوانی دارد. افرادی که دیابت دارند نگران این هستند که با مصرف خرما، قند خونشان افزایش یابد. در مورد این که آیا خرما برای افرادی که دیابت دارند مفید است یا مضر جواب قطعی وجود ندارد و باید گفت که بستگی به این دارد که مصرف آن را چگونه در رژیم غذایی خود قرار می دهید. با ما در این مقاله از آیریک همراه باشید تا با نحوه درست مصرف کردن خرما توسط افرادی که قند خون دارند را به شما آموزش دهیم.
آیا خرما برای دیابت ضرر دارد؟
خوردن بیش از حد خرما می تواند منجر به افزایش مضر سطح گلوکز خون برای افراد مبتلا به دیابت شود زیرا خرما کالری و قند بالایی دارد. افراد مبتلا به دیابت در زمان خرید خرما باید به اندازه آن توجه کنند و اگر اندازه آن نوع از خرما بزرگتر است باید تعداد کمتری از آن را مصرف کنند. همچنین، حتما بررسی کنید که آیا خرمای شما حاوی قند یا مواد نگهدارنده اضافه شده است یا نه، زیرا ممکن است برای افراد مبتلا به دیابت مضر باشد.
آیا خرما قند خون را بالا می برد؟
خرما دارای قند طبیعی و فروکتوز است و بسیاری بر این باورند که اگر به دیابت مبتلا هستید، باید از مصرف خرما خودداری کنید. همچنین برخی این تصور رت دارند که مصرف خرما برای کبد چرب نبز مضر است. افراد مبتلا به دیابت باید از غذاهایی استفاده کنند که شاخص گلیسمی پایینی دارند. خوردنی هایی که شاخص گلیسمی بالاتری دارند باعث افزایش سطح گلوکز خون می شوند. با این حال، خرما دارای شاخص گلیسمی 42 ( مقدار قند خرما) می باشد و شاخص گلیسمی آن متوسط محسوب می شود.
فیبر موجود در خرما به بدن کمک می کند کربوهیدرات ها را به آرامی جذب کند و افزایش قند خون را کاهش دهد. ترکیب خرما با منبعی از پروتئین و چربی، مانند بادام، ممکن است هضم را کندتر کند و به مدیریت سطح قند خون کمک کند.
اگر دیابت دارید، خوردن یک یا دو خرما در روز برای شما کاملا طبیعی است و مشکلی ایجاد نمی کند. با این حال، ممکن است پس از مصرف خرما سطح گلوکز خون یک افزایش خفیف داشته باشد. بنابراین بهتر است در مورد مصرف آن با پزشک خود مشورت کنید. خرما زاهدی جز خرما هایی محسوب می شود که دکترها بیشتر آن را برای مصرق دیابتی ها پیشنهاد می کنند. شما می توانید با کلیک کردن با خواص خرما زاهدی آشنا شوید.
کدام خرما قند کمتری دارد؟
خرما دگلت نور سرشار از ویتامین های B، فلاونوئیدها، فیبر، پتاسیم، آهن و آنتی اکسیدان ها است و نسبت به سایر خرماها حاوی قند کمتری است و در عین حال شیرین و خوشمزه است. این نوع از خرما می تواند جایگزین خوبی برای قند در رژیم غذایی افراد مبتلا به دیابت باشد. البته باید توجه داشت که این نوع از خرما نیز کربوهیدرات و کالری دارد و در مصرف آن نیز باید حد اعتدال را نگه داشت.
برای مطالعه خواص خرما پیارم کلیک کنید
فواید خرما برای دیابت
خواص خرما برای افراد دیابتی زیاد است.خرما سرشار از منیزیم ، پتاسیم، فیبر، کربوهیدرات و آنتی اکسیدان است. چندین ماده مغذی و ترکیبات موجود در خرما ممکن است برای افراد مبتلا به دیابت و مقاومت به انسولین مفید باشد.
فیبر
مطالعات نشان می دهند که مصرف فیبر در رژِیم غذایی باعث کاهش احتمال ابتلا به دیابت می شود. فیبر باعث می شود که جذب قند در خون کند شود و در نتیجه از افزایش قند خون پیشگیری می کند. خرما منبع خوبی از فیبر به شمار می رود و در این زمینه می تواند به افراد دیابتی کمک کند.
منیزیم
تحقیقات نشان می دهد که افراد مبتلا به به دیابت نوع 2 در اغلب موارد سطح پایینی از منیزیم در بدن خود دارند. در نتیجه قرار دادن منیزیم در رژیم غذایی می تواند منجر به کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 شود. همچنین منیزیم در کنترل قند خون و تنظیم فشار خون نقش مهمی دارد که هردوی آنها برای افراد مبتلا به دیابت مهم هستند.
پتاسیم
دو عدد خرما 334 میلی گرم پتاسیم دارد. این مقدار از پتاسیم برابر با 10٪ از مقدار توصیه شده در رژیم غذایی یک مرد و 13% مقدار توصیه شده برای زنان است. مطالعات نشان داده است که افرادی که سطح پتاسیم کمب در بدن خود دارند، سطح انسولین و گلوکز بالایی دارند و هر دوی این موارد می توانند از نشانه های دیابت باشند. علاوه بر این، پتاسیم نقش مهمی در تنظیم فشار خون دارد.
آنتی اکسیدان ها
التهاب در افراد مبتلا به دیابت نوع 1 و 2 می تواند منجر به فشار خون و چاقی شود که هر دوی این موارد برای افراد دیابتی مضر است و از خرما برای لاغری نیز می توان استفاده کرد. خرما حاوی آنتی اکسیدان های قوی است که ممکن است التهاب در بدن را کاهش دهند و برای دیابت مفید باشند.
فیتواستروژن ها
شواهد جدید نشان می دهند که فیتو استروژن های غذایی به کنترل قند خون و کاهش مقاومت بدن به انسولین کمک می کنند. خرمای خشک دارای دومین فیتواستروژن بالا در بین همه میوه ها می باشد و این می تواند به دیابت کمک کند. در حال حاضر تحقیقات بیشتری درمورد تاثیر فیتواستروژن ها بر دیابت در حال بررسی است.
سوالات متداول در مورد دیابت و خرما
آیا افرادی که دیابت دارند می توانند شیره خرما مصرف کنند؟
بله. درواقع استفاده از شیره خرما به عنوان یک شیرین کننده بیشتر توصیه می شود تا استفاده از سایر قند ها. شیره خرما نیز گلیسمی بالایی ندارد پس مصرف کردن آن در حد اعتدال برای افراد مبتلا به دیابت مضر نیست.
مصرف شیره خرما یا عسل برای افراد دیابتی بهتر است؟
شیره خرما فیبر بیشتری نسبت به عسل دارد و کمتر باعث افزایش سطح قند خون در بدن می شود. در نتیجه گزینه بهتری برای افراد دیابتی محسوب می شود.
آیا افراد دیابتی می توانند سرکه خرما بخورند؟
ثابت شده است که سرکه میوه خرما به طور قابل توجهی کلسترول بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 را کاهش می دهد. پس افراد دیابتی می توانند آن را مصرف کنند.
میزان مجاز خرما برای دیابتی ها چقدر است؟
افراد مبتلا به دیابت می توانند 2 تا 3 خرما را در یک زمان بخورند. با این حال، بهتر است با پزشک خود در این مورد صحبت کنید.
آیا خرما خشک قند دارد؟
فرایند خشک کردن خرما باعث می شود که میزان قند آن افزایش یابد و قند خرما خشک نسبت به خرما معمولی بیشتر است . پس باید در مصرف آن دقت داشت.
قند خرما بیشتر است یا کشمش؟
قند خرما از کشمش بیشتر است.
کالری یک حبه قند بیشتر است یا یک عدد خرما؟
کالری 40 گرم خرما 110 می باشد در حالی که کالری 40 گرم قند 160 می باشد. در نتیجه کالری خرما کمتر است و جایگزین مناسبی برای سایر شیرین کننده ها محسوب می شود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.